Mellfelvarrás: újra feszes, formás mellek!

A mellfelvarrás mindazok számára lehetőséget kínál korábbi formáik visszanyerésére, akiknek keblei valamilyen oknál fogva megereszkedtek. Nem csak a várandósság és a szoptatás időszaka van hatással a mellek állapotára, hanem a fogyókúra is. Elsősorban a nagyobb méretű keblek esetén fordul elő, hogy a bőr meglazul, de a gravitáció természetesen mellmérettől függetlenül hatással van a keblek állapotára.

 

Kik választják a mellfelvarrás előnyeit?

A tapasztalatok szerint a mellfelvarrás általában a 40. életév után gyakran választott. Ekkorra a nők már rendszerint túl vannak a gyermekvállaláson, ami sokszor nyomot hagy a keblek állapotán. Persze korábban is szükségessé válhat a mellplasztika e formája, hiszen az intenzív fogyás a mellekre is hatással van. Bár sokan azt hiszik, hogy a mellizom-gyakorlatok segíthetnek a mellek feszesen tartásában, de sajnos a gravitáció ellen ez sem jelent megoldást. Jó hír azonban, hogy a modern orvostudomány és a plasztikai sebészet bármely korosztály számára segítséget nyújthat a mellekkel kapcsolatos komplexusok megszüntetésében.

 

Hogyan zajlik a beavatkozás?

A mellnagyobbításról sokat hallani, és általában mindenki tisztában van a műtét jellegével. A mellfelvarrás kapcsán azonban ez már korántsem elmondható. Az altatásban végzett beavatkozás előtt alapvető kivizsgálások szükségesek, és akár már másnap elhagyhatja a kórházat a páciens. A beavatkozás során a szakember eltávolítja a megnyúlt bőrt, és a bimbóudvar körülvágásával, valamint egy T alakú metszéssel alakítja ki a leginkább ideális mellformát. A plasztikai varratnak köszönhetően a heg szinte láthatatlanul gyógyul.

mellfelvarrás kép

Az eljárásnak egyébként többféle módszere is létezik, és az alapján választható meg közülük az ideális, hogy az optimális eredmény mit igényel. Akár a saját zsír feltöltésével is megoldható a keblek feszesebbé és teltebbé varázsolása. Így elkerülhető az implantátum beültetése, és mégis domborúvá válhat a keblek felső része. Fontos azonban tudni ez utóbbi módszerről, hogy a betöltött zsír egy része felszívódhat, tehát személyfüggő, kinél milyen eredménnyel társul az eljárás.

 

Hatékonyság a gravitációval szemben

A mellplasztika hatására a megereszkedett mellek újra feszesek és teltek lehetnek. Akár többször is ismételhető a beavatkozás, így a fogyás vagy az évek múlásának hatására kialakult lógó mellek végleg megszüntethetőek. Az eljárásnak hála a dekoltázs újra teltté és vonzóvá válik.

mellplasztika felvarrással

Nem csak a megfelelő magasságba kerülhetnek a keblek, hanem alakítható a mellbimbó nagysága, sőt, akár mellnagyobbítással is remekül kombinálható az eljárás. Sokan választják ez utóbbi megoldást, így a feszes és megfelelő magasságba kerülő mellek az optimális mérettel is társulnak majd. Az aszimmetrikus keblek, vagy az úgynevezett csőmell is igény szerint alakítható a mellfelvarrással kombinálva.

 

Mire lehet számítani mellfelvarrás után?

Mivel sebészeti beavatkozásról van szó, így körülbelül 3-4 napig feszítő, tompa fájdalom érezhető, éppen ezért az első héten az otthoni pihenés javasolt. A mellfelvarrást követően egy héttel akár már vissza is lehet térni a mindennapi munkához, hiszen nagy fájdalmakra nem kell számítani. A szakemberek mindenkinek elmondják, hogy két-három napig nem érheti víz a sebet, de utána már érdemes zuhanyozással próbálkozni. A nagy fürdőzéseket azonban javasolt elkerülni.

 

A műtétet követően- hasonlóan egyéb mellplasztikai eljárásokhoz- hat hétig egy speciális kompressziós melltartót kell a páciensnek viselnie. Ez segíti a szövetek letapadását, implantátum behelyezése után pedig annak megfelelő helyen rögzülését. A mellfelvarrásnak köszönhetően visszanyerhető a korábbi feszes keblek jelentette önbizalom, ez pedig egy nő számára felbecsülhetetlen értékkel bír.