Láthatatlan fogszabályozás Budapesten – esztétikum hatékonysággal

A fogszabályozás láthatatlan eszközzel is megtörténhet a jobb budapesti fogászati rendelőkben. Ezen megoldás iránt minden korábbinál többen érdeklődnek napjainkban. Az esztétikus megoldásnak köszönhetően a fogszabályozó viselése szinte rejtve marad, így kifejezetten ajánlott azoknak, akik számára ez magabiztosság szempontjából lényeges.

Láthatatlan fogszabályozás – egészség és esztétikum

A kusza, rendezetlenül álló fogak nem pusztán esztétikai problémát jelentenek, hanem bizony a fogsor épségére is rányomhatják bélyegüket. Az egymásra dőlő fogak nehezen vagy akár egyáltalán nem tisztíthatóak meg, ez pedig fogkő kialakulásához, fogágy-betegséghez és fogszuvasodáshoz vezethet. A fogszabályozó készülékek ma már kifejezetten divatosnak számítanak, hiszen arról tesznek tanúbizonyságot, hogy odafigyel viselőjük a fogsorára. Ennek ellenére vannak olyan élethelyzetek, amikor praktikusabb a láthatatlan fogszabályozás Budapesten megcsináltatni.

láthatatlan fogszabályozás budapesten

Belső láthatatlan fogszabályozó nagyobb torlódások esetén is

A láthatatlan eszközök egyik típusa a belső fogszabályozó, amelyet a nyelv felőli oldalra helyez el a fogorvos. Ideális választásnak bizonyul akkor, ha nem szeretnénk a fogak elülső részére fogszabályozót helyezni annak láthatósága miatt. Az eszközzel kisebb és nagyobb torlódások egyaránt korrigálhatóak, ám elsősorban az alsó frontfogak torlódásainak feloldására szokták alkalmazni. A készüléknek köszönhetően a fogak mozgatása igen hatékonyan történhet, ám minden esetben egyéni sajátosságoktól függ, hogy mennyire eredményesen alkalmazható az. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a lekerekített bracketek nem zavaróak a nyelv számára, tehát kényelmesen viselhető az eszköz. Bár a felhelyezést követően néhány napig nehézségek adódhatnak a nyelv helyzetével és a beszéddel kapcsolatban, de ezek hamar elmúlnak. A belső fogszabályozó esetén is fontos a speciális, kifejezetten fogszabályozót viselőknek kifejlesztett fogkefe és fogköz tisztító kefe használata.

Láthatatlan fogszabályozás áttetsző műanyag sínnel

A fogszabályozás terén korszakalkotó megoldásnak bizonyul a ténylegesen láthatatlan eszköz, mely ezt a tulajdonságát speciális alapanyagának köszönheti. A tulajdonképpen víztisztán áttetsző műanyag sín kényelmesen viselhető, és rendkívül diszkrét. Kifejezetten alkalmas olyanok számára, akiknek munkájukból adódóan fontos, hogy ne látszódjon a készülék viselése, vagy azt bármikor igény szerint eltávolíthassák. Ez utóbbi az étkezés és a fogmosás kényelme miatt sem elhanyagolható.

A készülék viselése alatt a sínt többször cserélni szükséges annak függvényében, hogy milyen eredményt sikerült addig elérni. A fém elemeket nem tartalmazó eszköz pontosan illeszkedik a fogakra, és segítségével az elülső fogak varázsolhatóak esztétikussá. Fontos tudni, hogy nem mindenkinek kínál megfelelő megoldást ez a fajta készülék, így nagyobb rendellenességek nem korrigálhatóak segítségével. Ennek ellenére sokak esztétikai problémái orvosolhatóak ilyen módon. A speciális 3D technológia felhasználásával készült sínek egyéni sajátosságokra szabottak. A kezelési tervben foglaltak szerint az elérni kívánt eredmények érdekében naponta legalább 20-22 órán keresztül célszerű viselni a műanyag sínt.

fogszabályozás láthatatlan

Magabiztos mosoly láthatatlan fogszabályzóval Budapesten

Sokan tartanak a fogszabályozó viselésétől, pláne, ha felnőttként kerül sor az eljárásra. A csontosodási folyamatok lezárulását követően ugyanis legalább másfél évig viselni kell a készüléket a kívánt eredmények elérésének érdekében. Ennek függvényében korántsem mindegy, hogy mennyire viseljük szívesen a kiválasztott készüléket. Ugyan ma már a hagyományos fogszabályozók is kényelmesek és esztétikusak, mégis sokan érdeklődnek a teljesen láthatatlan megoldások iránt. Ennek hátterében állhat a mindennapokban végzett munka. Olyan szakemberek, akik munkájuk során az emberekkel történő kommunikációval foglalkoznak, gyakran választják a láthatatlanság nyújtotta esztétikumot. Természetesen akkor is remek döntésnek bizonyul a láthatatlan fogszabályozás Budapesten, ha egyszerűen nagyobb magabiztosságot jelent számunkra az ilyen megjelenés. Egyéni konzultáció keretein belül fogorvos segítségével tájékozódhat arról, hogy milyen készülék alkalmas fogazatának rendbetételére.