A fogbeültetés legkorszerűbb fogpótlási módszer!

A fogbeültetés teljes fogsor rögzítésére éppen úgy alkalmas, mint egyetlen hiányzó fog pótlására, így a biztonságos harapás és az esztétikum egyszerre érvényesülnek. Számos előnyének köszönhetően a fogászati implantátum a legmodernebb megoldás a foghiány megszüntetésére.

fogbeültetés budapest

A fogszuvasodás és a fogágy-betegség a leggyakoribb fogászati problémáknak tekinthetőek. Elhanyagolás esetén sajnos addig fajulhat a helyzet, hogy a fogtömés, vagy a gyökérkezelés már nem hozzák meg a kívánt eredményt, vagy éppen a fog meglazul, és magától kihullik. Az évek múlásával előfordulhat az is, hogy a teljes fogsor pótlására van szükség, ám ezt sokan megbízhatatlan és kényelmetlen viseletnek vélik. Az implantátum beültetése ekkor is megoldást kínál, hiszen néhány műfogon nyugodva rögzíthetővé válik a fogsor.

 

Természetes hatás és időtálló minőség

Igen, ez az a két jellemző, amit a legtöbben elvárnak az implantátumtól, s az teljesíti is azokat. A fogbeültetésnek köszönhetően akár egy életre elfelejthetjük a foghiány jelentette gondot. A felhasznált anyagnak hála teljesen természetes hatást kelt az implantátum. A NASA által is használt titán a fog rögzítése során kiemelt jelentőséggel bír, és megbízhatóságát ez is adja. A szövetbarát anyag az esetek nagy részében tökéletesen rögzül a csontban, így terhelhető, strapabíró fogat kaphatunk.

 

Fájdalommentes beavatkozás több lépésben

A legmodernebbnek mondható fogpótlás iránt sokan érdeklődnek, és rendszerint elhangzik az a kérdés is, hogy mennyire fájdalmas a beavatkozás. A helyi érzéstelenítésnek köszönhetően fájdalommentes eljárás több lépcsőben kerül kivitelezésre, így többször kell majd megjelenni az orvosnál. A megfelelő szakemberek mellett döntve barátságos környezetben történik a fogbeültetés, mely fájdalmat nem okoz.

 

Első körben a szájsebész a nyálkahártyán keresztül eléri a csontot, melyben egy úgynevezett csontfészket alakít ki a műgyökér számára. A beavatkozás körülbelül egy órát vesz igénybe, és miután a titán csavart elhelyezi a szakember a csontban, zárja a sebet, és ekkor már indul is a gyógyulási és rögzülési folyamat. A csavar speciális felületi kialakításának köszönhetően ugyanis a csont egészen körbenövi azt, így maximális a rögzülés. Ez utóbbi időtartama rendszerint 3-6 hónap. Ekkor kerülhet sor a felépítmény, vagyis a tényleges műfog műgyökérre csatlakoztatására. Innentől pedig változatosak a lehetőségek, hiszen nyugodtat híd az implantátumon, de akár a kivehető fogsor is rögzíthetővé válik. Amennyiben körhíd megtámasztására van szükség, úgy körülbelül 6-8 műgyökér beültetése szükséges, de az implantátumon megtámasztott műfogsor esetében már 2-3 is elegendő lehet. Az egyéni kezelési terv felállítása már a kezdetekkor elindul, és így a páciens fogászati sajátosságainak megfelelően zajlik a folyamat.

 

Mi a helyzet a csonthiány kapcsán?

A fogászati implantátum beültetése kapcsán az egyik akadálynak a megfelelő mennyiségű csont hiánya bizonyulhatna, ám a korszerű orvostudomány már ezt is megoldotta. Lehetőség van arra, hogy speciális csontpótló anyag kerüljön az érintett területre. Rossz szájhigiénia esetén elsősorban a fogászati megbetegedések kezelése a cél, s azt követően kerülhet sor a kívánt helyen a fogbeültetésre.

fogbeültetés teljes fogsor

A fogbeültetés során alkalmazott szövetbarát orvosi titán maximálisan allergénmentes, így biztosan nem okoz allergiás reakciót a pácienseknél. Érdemes azzal is tisztában lenni, hogy az implantátum esetén is fontos a szájhigiéniára való odafigyelés, az éves fogászati kontroll, valamint a rendszeres fogkő eltávolítás. A korszerű fogpótlásnak köszönhetően szinte korosztálytól függetlenül megvalósítható a teljes fogsor, és annak minden esztétikai és egészségügyi előnye.