Kinek ajánlott a mellplasztika

pszichés problémák a mellmérete miatt

A keblekkel való elégedetlenség akár az egész életminőségre rányomhatja a bélyegét, így ha a mellplasztika segítséget nyújtana a pszichés problémákra, mindenképpen javasolt. Hasonlóképp célszerű lehet mellette dönteni, ha azt egy betegség utáni helyreállítás indokolja, vagy ha a műtét után várhatóan elmúlnak majd a nyaki-, és hátfájdalmak. A testalkathoz nem passzoló, extrém méretű implantátumok viselését azonban a szakemberek nem javasolják.

Mit lehet a mellplasztikával elérni?

Kinek ajánlott a mellplasztikaA mellplasztika alkalmas a sérült önbizalom helyreállítására. A kívánt méretű implantátummal nagyobbá varázsolhatóak a mellek, a mellfelvarrás pedig újra fiatalossá teszi a megjelenést, nem beszélve arról, hogy az újra feszes, formás keblek pozitív hatással vannak a hétköznapokra, és a párkapcsolatra is. A méretes keblek kisebbítésével megszüntethetőek a páciens hát-, és nyakfájásból eredő panaszai. Érdemes elgondolkozni a fontossági sorrenden.

Milyen előnyei és milyen veszélyei vannak egy beavatkozásnak?

Az önbizalom növekedése – mellkisebbítés vagy mellnagyobbítás hatására – és az életminőség javítása egyértelmű előnynek számítanak, ám mint minden sebészeti beavatkozásnak, így a mellplasztikának is megvannak a maga kockázatai. Bár a manapság használatos implantátumok nem járnak egészségügyi kockázattal, de maga a műtét utáni felépülés időigényes lehet, a mell végleges formáját implantátum beültetésekor 3-4 hónap után éri csak el. A felépülés és a mindennapi tevékenységhez történő visszatérés részben az immunrendszer állapotától is függ. A szükséges speciális melltartót néhány hétig hordani kell, a varratszedésre körülbelül két héttel a műtét után kerül sor.