A cukorbetegség szövődményei

A cukorbetegség szövődményei egy autoimmun betegség, mely egyre több embert érint az egész Földön. Általában mindenki a rossz étkezési szokásokat és a kevés mozgást okolja, pedig ez nem ilyen egyszerű.

A cukorbetegség típusai

A cukorbetegség szövődményei

A diabétesznek 3 fajtája különböztethető meg és ebből csak egy az, ami a nem megfelelő, káros szokások és a helytelen, egészségtelen életmód miatt alakul ki. Ez a kettes típusú cukorbetegség. Az egyes típusú diabétesz és a terhességi cukorbetegség kialakulásában nem játszik közre a táplálkozás és az aktivitás. A különböző típusok más-más tüneteket is produkálnak. Ebben a cikkben részletesebben lehet olvasni a cukorbetegség szövődményei témakörről.

A cukorbetegség kezelése

A diabétesz mindenképpen külső kezelést igényel, melyet minden esetben a beteg egyéni szükségleteihez és állapotához, betegségének súlyosságához és életkörülményeihez igazítanak. A diagnosztizálás után egy teljesen új életformát kíván ez a fajta betegség. Új, pontosan összeállított étrendet, előre cukorbetegség típusaibetervezett intenzitású mozgást, pontos napirendet. Ez elsőre bonyolultnak és nehéznek tűnhet, de a tapasztalatok szerint a páciensek hamar belejönnek a megváltozott élethelyzetbe. Sokan megijednek, hogy a spontaneitás eltűnik a betegség miatt az életükből, de egy kis gyakorlással és rutinnal minden megoldható. Szerencsére manapság már az internet hemzseg a tippektől, receptektől és tapasztalatoktól, melyekből bárki inspirálódhat. Természetesen a világhálón fellelhető étrendek és tippek csak nagy általánosságban nyújtanak segítséget. A cukorbetegség megköveteli a pontos, egyénre szabott étrendet. Ebben lehet segítségünkre a megfelelő dietetikus, aki személyes konzultáció során egyedi ajánlásokkal segít.